Meliza

de Vries

Meliza de Vries won de juryprijs ‘Beste gedicht’ van de AMAI Award in 2021. Zij combineert woord met beeld en gebruikt daarvoor de meest uiteenlopende voorwerpen en materialen.

Haar gedichten verschenen in verschillende literaire tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, DWB, Deux Ex Machina en De Optimist.

Meliza droeg haar gedichten o.a. voor tijdens Dichters in de Prinsentuin, Frontaal, Hongerige Wolf, Keti Koti Festival, Movies that Matter, What is your history in The Poetry Café (Londen) en toerde met de Poëziebus door Nederland en België.

 “Het combineren van woorden en beelden vind ik geweldig. Deze woordkunstbundel bestaat uit een selectie van #instagedichten die ik heb gedeeld.

Met mijn gedichten en beelden wil ik alledaagse vragen stellen, verleden kwesties vastleggen, maatschappelijke gebeurtenissen weergeven en daarna thuiskomen.

Soms werk ik vanuit een gedicht en maak ik het beeld door middel van fotografie of illustratie en soms andersom. De bundel ‘Misschien morgen’ heeft 34 pagina’s en is op bio top papier gedrukt.”

Bundel

Misschien morgen

verkrijgbaar op: