Milan

Tontis

 

Milan (1992) is geboren te Goirle, maar het grootste deel van zijn leven woonachtig in Nijmegen. Naast een drukke studie Bestuurskunde aan de Universiteit in Nijmegen en het beoefenen van topsport, was er altijd tijd voor zijn grootste passie; schrijven.

Milan schrijft over vele onderwerpen, al is de liefde altijd al een belangrijk thema geweest in zijn leven. In zijn korte verhalen en gedichten word je meegezogen in zowel euforische momenten als ook in diepe dalen.

Milan toont zijn kwetsbare kant en laat zien welke impact zijn liefdes op hem en zijn leven hebben gehad. De belangrijkste les die hij van zijn exen heeft gehad? Wanneer je van jezelf houdt, komt de liefde vanzelf naar je toe.

Hij draagt zijn werk dan ook regelmatig voor tijdens evenementen van Mensen Zeggen Dingen en op het open podium van Tapschrift.

Met dank aan mijn ex is een waargebeurd boek gebaseerd op het leven van Milan Tontis. Zijn zoektocht naar de liefde wordt hierin beschreven, waarbij al zijn ervaringen worden beschreven. Van euforisch tot negatief, Milan laat echt zijn kwetsbare kant zien.

Het ene moment in de zevende hemel zijn en het volgende moment van je roze wolk tuimelen. In Milan’s boek staat in elk hoofdstuk de zoektocht naar de liefde centraal met meestal één van zijn exen. In zijn teksten schemeren allerlei emoties door die benadrukken hoe fantastisch, complex en pijnlijk de liefde kan zijn. De liefde is daarmee een zoektocht.

Bundel

‘Met dank aan mijn ex’ (2023)

verkrijgbaar op: