Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1000 Dichters | ILFU | Rotterdam

6 oktober | 12:00 - 17:00

De Nacht van de Poëzie on tour! Van 24 september t/m 7 oktober lezen 1000 dichters dagelijks gedichten voor in 13 steden in Nederland en Vlaanderen.

De marathonsessies in boekhandels, met muzikale en literaire onderbrekingen, zijn gratis te bezoeken of hieronder per livestream te volgen. De teller staat inmiddels op 1.008 dichters (!)

KIJK HIER NAAR ALLE PLEKKEN DIE AANGEDAAN WORDEN TOT AAN 7 OKTOBER:

https://ilfu.com/1000dichters

Dit jaar vindt de 40e editie van het mooiste poëziefeest van Nederland, De Nacht van de Poëzie, plaats. Om dat te vieren pakt ILFU groots uit met de heerlijk megalomane tweeweken-durende manifestatie 1000 Dichters.

Op 24 september trappen we 1000 dichters af tijdens de Utrechtse Boekenmarkt op het Vredenburgplein met de officiële beëdiging van onze nieuwe Dichter des Vaderlands: Babs Gons. Haar eerste gedicht zal het officiële startsein zijn van twee weken onophoudelijk voordrachtsplezier waar iedereen naar kan komen luisteren en dus ook zelf aan kan deelnemen. Daarna volgt een tournee van twee weken langs boekhandels in alle provincies in het land en keert de karavaan op 7 oktober weer terug naar Utrecht voor de duizendste dichter en ’s avonds natuurlijk de 40ste Nacht van de Poëzie.

Alle optredens zijn online per livestream te volgen en terug te zien op deze pagina. Uiteindelijk vormen ze een online poëziebloemlezing van duizend voorgedragen gedichten, die samen de veelzijdigheid van de Nederlandse poëzie laten horen, in alle talen en dialecten die er in ons land worden gesproken.

Terugkijken kan ook! Op ILFU Youtube zie je alle dichters per dag

Gegevens

Datum:
6 oktober
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://ilfu.com/agenda/1000-dichters-rotterdam-boekhandel-donner

Locatie

Boekhandel Donner
Coolsingel 129
Rotterdam, 3012 AG
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie