Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

All that Poetry | Opening ILFU

24 september | 14:30 - 16:30

De feestelijke opening van ILFU en de inhuldiging van Babs Gons als Dichter Des Vaderlands.

Met optredens van dichters en muzikanten, zoals o.a.: Babs Gons, Lieke Marsman, Roger Robinson, Shishani, Ester Naomi Perquin, Anne Vegter, Edward van de Vendel en Benzokarim.

Wie we morgen zijn zal de dag na deze ons vertellen, maar wie de nieuwe Dichter des Vaderlands wordt, dát is ondertussen landelijk bekend: Babs Gons zal vanaf 24 september aantreden als negende Dichter des Vaderlands. Zij volgt in die functie Lieke Marsman op, die haar functie in januari van dit jaar beëindigde.

Het comité dat Babs Gons benoemde roemt haar als ‘een van de meest aansprekende dichters die Nederland nu heeft, met een stem vol vuur, brandend en warm, zowel op het podium als op papier. Ze is een dichter die bevlogen en betrokken woorden weet te geven aan wat er leeft in deze tijd, in een samenleving die zij vol overtuiging bij de poëzie betrekt’.

In het programma All that Poetry trekken we alles uit de kast om een groot feest rondom onze nieuwe Dichter des Vaderlands te bouwen en de poëzie in het algemeen te vieren.

Babs nodigde een keur aan topdichters uit: uit Nederland, Edward van de Vendel, Benzokarim, en oud-dichters des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Anne Vegter en Lieke Marsman. Daarnaast zal ook de Brits-Trinidadiaanse dichter Roger Robinson speciaal voor All that Poetry naar Nederland komen. Robinson won in 2019 de prestigieuze T.S. Eliot prijs voor zijn poëzie (na Derek Walcott was hij de tweede Brits-Caraïbische dichter die deze eer ten deel viel). Babs Gons is al jaren een groot fan van hem en na deze middag zijn wij dat ongetwijfeld allemaal. Verder een performance van de kippenvelopwekkende muzikant ShishaniAldith Hunkar presenteert het programma.

TICKETS HIER

Gegevens

Datum:
24 september
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://ilfu.com/agenda/all-that-poetry

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, 3511 WC
+ Google Maps