Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dichter bij Vlaardingen

3 oktober | 19:30 - 22:00

DICHTER BIJ VLAARDINGEN – Poëzie voor Vlaardingen en omstreken

In samenwerking met de gemeente Vlaardingen zal de Dichter bij Vlaardingen avond deze keer draaien om het thema ’toegankelijkheid’.

Toegankelijkheid is een heel ruim begrip. Zo is er fysieke toegankelijkheid: kun je bijvoorbeeld met je rolstoel een gebouw in? Digitale toegankelijkheid: lukt het je om de weg te vinden wanneer je online een afspraak wilt maken bij de gemeente? Sociale toegankelijkheid: hoe welkom voel je je wanneer je misschien niet helemaal binnen de middenmoot bevindt? Enzovoort. 

Binnen de landelijke ‘Week van de toegankelijkheid’ van 2 t/m 7 oktober is voor al deze vormen aandacht. De gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat onze stad en al haar voorzieningen ook zo toegankelijk mogelijk zijn en wil daarom graag extra aandacht schenken aan dit thema.  

De Dichter bij Vlaardingen avonden hebben altijd een bepaald thema. De dichters zullen op 3 oktober gedichten rondom ’toegankelijkheid’ voordragen en/ of hebben zelf raakvlak met dit thema. Ook zal wethouder Jacky Silos, die onder andere verantwoordelijk is voor zorg, diversiteit, en participatie aanwezig zijn en de avond openen. 

Hoe toegankelijk zijn de Dichter bij Vlaardingen avonden?

  • Toegankelijk voor minder validen (geen invaliden toilet helaas, wel een toilet gelijkvloers)

  • Iedereen met interesse voor poëzie is welkom

  • Toegang is gratis 

  • In de omgeving van Muziekcafé de Hommel kan op dinsdag na 19:00 gratis geparkeerd worden. Er stopt een bushalte voor de deur en de metro is op ca 10 minuten loopafstand.

  • Heb je specifieke vragen of wensen? Neem dan gerust even contact op.

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.johanneke-schrijft.com/kopie-van-dichter-bij-vlaardingen-2-2

Organisator

Dichter bij Vlaardingen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziekcafé de Hommel
Schiedamseweg 37
Vlaardingen,
+ Google Maps