Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Land van Taal & Waal | Nijmegen

29 oktober | 16:00 - 18:00

Land van Taal & Waal | Meindert Talma & Zwaantje Ariëns Storm

Land van Taal & Waal is de maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in het Thiemeloods Theater, hartje Nijmegen. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk. Uw gastheren zijn schrijver en journalist Marcel Rözer en Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ‘t Hof.

Meindert Talma

Meindert Talma, autonoom kunstenaar, dichter, schrijver, componist, zanger en muzikant, groeit op in de Friese wouden, de voormalige veenwoestenij op de grens van Friesland en Groningen. In Surhuisterveen waar de bewoners afstammen van het taaie volk dat vanaf de zestiende eeuw het weerbarstige veen ontgint, staat in 1968 de wieg van Meindert Talma. Bijna 20 jaar later gaat Meindert studeren in Groningen en verkeert hij in het muzikaal en literair stimulerende gezelschap van vele bekenden uit Surhuisterveen en omstreken. Meindert is op veel fronten in de weer, hij schrijft, dicht en maakt muziek, maar werkt ook mee aan muziektheatervoorstellingen en filmprojecten. Zijn werk is eigenzinnig, vaak autobiografisch en droogkomisch. Hij bedient zich in zijn werken van het Fries en Engels.

Zwaantje Ariens- Storm

Zwaantje Ariens- Storm schrijft gedichten. Ze laat zich inspireren door de dingen van de dag, menselijk gedrag, verhalen die onze lichamen ons vertellen én door de manier waarop wij samenvallen met al het andere om ons heen. Daar iets zichtbaar van maken, dat is momenteel de bedoeling van haar poëzie.

TICKETS: Land van Taal en Waal

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://thiemeloods.nl/programma/

Organisator

Thiemeloods Theater
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Thiemeloods
Leemptstraat 34
Nijmegen, 6512 EN
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie