Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mensen zeggen dingen | Den Bosch

4 oktober | 20:30 - 23:00

Vanaf woensdag 4 oktober strijkt de karavaan van Mensen Zeggen Dingen weer neer in de Clubzaal van de Verkadefabriek! Ze brengen de meest spraakmakende performers, dichters, verhalenvertellers en muzikanten naar Den Bosch.

Met op 4 oktober niemand minder dan journalist en dichter Charisa Chotoe, rapper en dichter DE13 en experimenteel schrijfster, spoken word-artiest en student Leonie de Waal. Muziek is er van Christian Kuitert. De bar is open voor een drankje en de avond wordt gehost door Teddy Tops!

Leonie de Waalis experimenteel schrijfster, spokenword-artiest en student. In haar gedichten zoekt ze de grote gedachten in het kleine en alledaagse, waarbij onderwerpen zoals volwassen worden, (queer) liefde en filosofie haar focus vormen. Iedere maand host ze namens Unwantedwords een queer poezie avond in Café ’t Mandje. En in 2023 maakte ze haar debuut met de dichtbundel: Wanneer ik groot ben wil ik gelukkig zijn.

DE13Rapper en dichter, zo noemt hij zichzelf het liefst. Met rap teksten die zowel op een beat als zonder muzikale ondersteuning tot leven komen. Bijbelse verwijzingen, een puzzel aan woordspeling, een jazzy cadans en cryptische accenten verweven in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. DE13 daagt zijn publiek uit meer dan één keer te luisteren om hem te leren kennen.

Charisa Chotoeis (tv)-journalist en dichter. In haar stukken overbrugt Chotoe de professionele afstand die zij in de journalistiek moet behouden. Waar in haar dagelijks leven twee bronnen een feit zijn, is de feitelijke weergave in haar stukken vooral emotioneel. En de kritische kijk op de maatschappij, verandert ze hierbij in vraagstukken. Ze laat haar gevoelens op de vrije loop en mixt dat met geschiedenisfeitjes, opgroeien in de buitenwijken en een vleugje activisme.

Christian Kuitert wil je wat vertellen met een mix van Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en probeerpop. Samen met bassist Ward Bruning en gitarist Jesse Hollestelle spelen ze muziek met een boodschap en af en toe een – in deze tijden zo broodnodige – knipoog. Een melancholisch randje is hen daarbij niet vreemd, maar wat wil je met helden als Spinvis en De Dijk. Je favoriete fingerspitzengejengel!

 

De avond belooft een mix van ontroerende verhalen, scherpe observaties en poëtische pareltjes. Vergezel ons voor een onvergetelijke ervaring. Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus.. geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Bij Mensen Zeggen Dingen geldt het ‘pay what you can’-principe.

Nieuw dit seizoen: het ‘pay what you can’-principe. We bieden 3 verschillende ticketprijzen aan. Je bepaalt zelf welke prijs je kunt betalen. De middelste prijs is de standaardprijs. Heb je minder te besteden, kies dan de lagere prijs. Wil je wat meer bijdragen, dan kies je de hogere prijs. Hiermee maak jij het voor andere bezoekers mogelijk om de lagere prijs betalen. Dankjewel daarvoor!

Tickets Verkaderfabriek

Dit zijn alle data van Mensen Zeggen Dingen in Den Bosch op een rijtje:

  • wo 4 okt, 20.30 uur
  • wo 1 nov, 20.30 uur
  • wo 13 dec, 20.30 uur
  • wo 31 jan, 20.30 uur
  • wo 6 mrt, 20.30 uur
  • wo 3 apr, 20.30 uur
  • wo 15 mei, 20.30 uur

Gegevens

Datum:
4 oktober
Tijd:
20:30 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.verkadefabriek.nl/agenda/mensen-zeggen-dingen-137893

Organisator

Mensen Zeggen Dingen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
's-Hertogenbosch, 5211 VD
+ Google Maps