Op Instagram zijn veel mensen actief bezig met taal en poëzie, in geschreven of gesproken woord, in combinatie met beeld, geluid en illustraties.

De diversiteit is enorm en achter elk profiel schuilt een persoon met een eigen verhaal. Nieuwsgierig naar deze personen en hun verhalen is in het voorjaar van 2020 een eerste Alle Monden workshop georganiseerd door Wichard de Krijger (Insta: @krijgerij) en Remco Langeler (Insta: @rumorNL).

 

Een vijftiental dichters en quoters van Instagram kwam in een laagdrempelige en vertrouwelijke setting bijeen om hun verhalen te delen, elkaar te inspireren, te spelen met taal en van elkaar te leren. Met één gemeenschappelijke factor: de fascinatie voor taal

 

Deze eerste workshop kreeg al gauw een vervolg en zo is gaandeweg het unieke Alle Monden concept ontstaan, met al zijn activiteiten vanuit ons hogere doel en missie: 

HET VERBINDEN en INSPIREREN VAN poËzie- & taalliefhebbers  

Deelnemers van activiteiten van Alle Monden zijn als volgt te omschrijven:

 • Je wilt gelijkgestemden ontmoeten met dezelfde passie.

 • Je bent nieuwsgierig naar de feedback van anderen.

 • Je wilt spelen met taal vanuit andere perspectieven en werkvormen.

 • Je hebt altijd al eens willen voordragen aan publiek.

 • Je wilt je teksten combineren met beeld, geluid of illustraties.

 • Je maakt foto’s, illustraties of muziek en wilt samenwerken met iemand die teksten schrijft.

 • Je hebt een aantal goede ideeën, waarvoor je samenwerking zoekt.

Tijdens de workshops gelden de volgende kernwaarden:

 • Geen (voor)oordeel: iedereen is welkom en in zichzelf uniek.

 • Kleinschalig: de workshops worden georganiseerd voor maximaal 9-15 deelnemers.

 • Vrijblijvend: er worden op een speelse manier opdrachten uitgeschreven om tot inspiratie te komen, maar het is prima om daarbij alleen te luisteren of mee te lezen.

 • Integer: er is ruimte en gelegenheid met elkaar te delen wat je wilt. Hier wordt zeer zorgvuldig mee omgegaan.

Hoe word ik lid of meld ik mij aan?

Iedereen is welkom en kan zich aanmelden door @allemonden op Instagram te volgen.

Daarnaast kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en is het mogelijk, wanneer je je herkent in de beschrijving van de deelnemers en de kernwaarden, om eens een workshop bij te wonen.

Mocht je hier belangstelling voor hebben: stuur ons dan een DM of mail naar: info@allemonden.nl

 

Wat doen we verder en gaan we doen?

 

Op Instagram zetten wij regelmatig creatieve schrijfchallenges uit op @allemonden en helpen stichting AMAI bij de uitvoering van terugkerende evenementen, zoals de jaarlijkse AVOND van de AMAI, het Instadichtersbal en de AMAI Zomer Meetup.

Verder organiseren wij poezië retraites (elk jaar in de winter en in de herfst), een Dichtersreis naar de bergen, Dichters zwerftochten en DichtInHetCafé’s in eigen land en specifieke workshops over bepaalde thema’s.

Naast bovenstaande activiteiten steunt Alle Monden op meerder manieren de organisatie en uitvoering van de AMAI Award: De jaarlijkse verkiezing van het beste gedicht, het beste spoken word, de beste quote en het beste account van een dichter op Instagram.

Volg de ontwikkelingen via Instagram @allemonden of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Alle Monden.