De AMAI is de award voor het beste Nederlandstalige gedicht, het beste Nederlandstalig spoken word, de beste Nederlandstalige quote en het beste account van een dichter/quoter op Instagram van het afgelopen jaar.

amai award

De longlist voor de AMAI 2023 is 28 januari bekend geworden. Alle ingezonden gedichten, spoken words en quotes zijn door de vakjury bekeken, waarna zij de longlist voor de diverse categoriën hebben samengesteld.

Het publiek heeft tot en met 28 februari 2023 massaal gestemd voor de publieksprijzen. De Avond van de AMAI met o.a. de uitreiking, diverse optredens en het Instadichtersbal heeft inmiddels plaatsgevonden op zaterdag 25 maart 2023 plaats in het Parktheater in Eindhoven.

Kijk op www. amaiaward.nl voor de longlist, de winnaars van de AMAI 2023 (en de eerdere jaren) en alle informatie over bijvoorbeeld de AMAI Zomer Meetup 2023.

Alle Monden wil zoveel mogelijk mensen inspireren met taal. Aan de VERKIEZING VAN DE AMAI worden daarom diverse activiteiten gekoppeld, van workshops tot inspiratiesessies, en in september wordt ieder jaar de AMAI ZOMER MEETUP georganiseerd.

Dit jaar was de AMAI Zomer Meetup op zaterdag 10 september 2022. Klik hier voor meer info en een beeldverslag.

 

 

AMAi 2024

nzenden, stemmen & uitreiking

De inzendingstermijn voor de AMAI 2024 is van 15 december 2023 tot en met 15 januari 2024.

Het stemmen voor de publieksprijzen kan van 28 januari tot en met 25 februari 2024.

De UITREIKING VAN DE AMAI 2024 vindt plaats tijdens de AVOND VAN DE AMAI op zaterdag 23 maart 2024 in het Parktheater in Eindhoven.

Tijdens de Avond VAN DE AMAI is er een volwaardig theaterprogramma rondom de uitreiking met een volwaardig theaterprogramma, een open podium en veel meer. Aansluiteind  aan de uitreiking vindt het jaarlijkse traditionele INSTADICHTERSBAL plaats.

Bekijk hieronder een korte (2 min) en langere (13 min) impressie van de AVOND van de AMAI en de uitreiking van de AMAI 2023. Daar weer onder de uitreiking en AVOND van de AMAI 2022.

AMAI ZOMER MEETUP

Wat was het een fijne dag, zaterdag 10 september 2022!

Instadichters en andere taal- en kunstliefhebbers ontmoetten elkaar in een relaxte sfeer en genoten onder de appelbomen van het open podium en optredens van o.a. Maria Kraaijkamp, Monique HendriksKMRTanja ter Brake, Reinier van Delden en Suzanne Krijger (winnaar AMAI 2022 spoken word).

Ook de workshops werden positief ontvangen!

O.a. Sneldichten, Spoken Word, ‘Gebruik je achilleshiel’, Instatekenen, ‘Creatief performen’, Liedjes schrijven en Verhalende poëzie.

De AMAI Zomer Meetup vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 september 2023.