Dorothee

Loorbach

Dorothée Loorbach is schrijver, spreker, dichter, gespreksleider, theatermaker en interviewer. Onder alles wat ze doet ligt aandacht, aanwezigheid in het moment, echtheid, verwondering en connectie. In haar zoektocht naar zichzelf vindt en geeft ze woorden aan gevoelens, gedachten en ervaringen die best universeel blijken te zijn.

In 2020 publiceerde ze in eigen beheer haar succesvolle debuut BLUT’, een boek over waarde. In de woorden van Annemarie van Gaal: ‘GE-WEL-DIG boek! De eerlijkheid spat van de pagina’s.’ In lijn met ‘BLUT’ gaf Dorothée een TED talk, die al 1,5 miljoen keer bekeken werd en tot veel bijzondere en openhartige interacties leidde.
Sinds juni 2021 treedt ze zowel solo als in wisselende samenstellingen op met haar concept ‘ONGESCRIPT’, een 100% scriptloze en interactieve theatervoorstelling vol inspiratie, conversatie, poëzie, muziek en alles wat ter plekke ontstaat.

‘Zachtig’ is ontstaan in het donker. Het is een verzameling gevoelens, gedachten en ontdekkingen die ik deed als ik alleen was en echt durfde aan te kijken wat ik dan tegenkwam. Wat er dan aan het licht kwam, kon ik alleen maar uiten in poëzie. Eerst alleen voor mezelf. Daarna op een onzichtbaar Instagram account. En vervolgens heel voorzichtig in het volle licht. Als mezelf. Hoe meer ik deelde, hoe meer ik heelde. En hoe vaker ik hoorde dat ik woorden geef aan wat anderen voelen. En anderen daarin gerust kan stellen, al is het maar in weten dat ze niet alleen zijn.

‘Zachtig’ bestaat uit drie hoofdstukken: ‘zacht’, ‘krachtig’ en ‘zachtig’. Je kunt hem van voor naar achter lezen en daarin een proces herkennen dat langs thema’s als liefde, verdriet, leven, dood, ouderschap, familie, pijn, purpose en autonomie beweegt. Je kunt er zomaar een pagina openslaan – bij voordrachten bleek dat altijd net dat ene te zijn wat die ene persoon moest horen, dus dat geldt voor jou misschien ook wel- of je kunt gewoon en af en toe even ergens stilstaan, zoals het in het leven zelf meestal ook gaat.

Bundel

‘Zachtig’ (2022)

verkrijgbaar op: