Kim Longwood

Kim Longwood schrijft al meer dan 15 jaar korte proza, poëzie en artikelen. Met haar kennis van kunst en literatuur brengt zij graag realiteit, avontuur en fantasie samen. In haar werk komt vaak een droog gevoel voor humor naar voren, eveneens als de prangende noodzaak de geromantiseerde kant van het leven te delen.

Literaire podia zijn haar niet onbekend. Kim heeft sinds 2018 bij een diversiteit aan organisaties gedichten en spoken word voorgedragen. Ze combineert graag de intensiteit van geschreven poëzie met de flair van voordracht.Wreedfabriek gaat over rauwe emotie. Over liefdesrelaties, seksuele ervaringen, het hebben van een eetstoornis, vriendschappen die stuklopen, mensen die elkaar een oor aannaaien en de druk om succesvol te zijn.

Wreedfabriek is als het ware een bundeling van onderwerpen die aan bod komen tijdens een therapiesessie. Wat de stem van dichter Kim Longwood uniek maakt, is dat zij diepe en heftige ervaringen feilloos combineert met een droog gevoel voor humor. Dat is de Rotterdamse niet lullen maar poetsen mentaliteit waar zij trots op is.

‘Met een bloedvaart sjeest Kim van kwetsbaar naar bikkelhard en nog een paar keer heen en terug. Haar werk is goud eerlijk, tot het pijn doet, tot ze je een glimlach schrijft als troost.’ – Derek Otte

‘Deze poëzie is rauw, puur, oprecht, ongekunsteld én toegankelijk.’ – Peter Swanborn

Bundel

‘Wreedfabriek’ (2021)

verkrijgbaar op: