Nabila

Bendriss

Nabila Bendriss (1969), geboren in de Marokkaanse havenstad Tanger, emigreerde datzelfde jaar met haar moeder naar Nederland. Sinds haar jonge jaren schrijft ze schriften vol met verhalen en gedichten. Dit is haar manier om emoties te uiten.

Haar moeder, waar Nabila een bijna onmogelijke hechte band mee had, overleed in 2015, waardoor het leven nog ingewikkelder werd dan het al was.

“Als zuigeling van net drie weken jong kwam ik samen met mijn moeder, zus en broer naar Nederland waar mijn vader zich al gevestigd had als gastarbeider. Mijn ouders wilden ons een goede toekomst geven door hier in Nederland te werken en zo financiële zekerheid te bieden aan ons. De verschillen in cultuur, geloof en vele andere aspecten zorgden vaak voor leuke, maar ook verdrietige momenten. De gebeurtenissen rondom school, vrienden, en taal stroken niet altijd met de vaderlandse cultuur. De onuitgesproken gedragscodes, taboes waren van invloed op mijn gedrag die vaak resulteerde in een botsing wat resulteerde in een chaos. Ik heb deze momenten altijd van mij afgeschreven en in gedichten en korte verhalen gebundeld:

Neem een kijkje in mijn gedachten.

 

Taaltriggert

Lief klein meisje met je mooie lach, Je zult groot zijn op een dag.

Vergeet dan niet de sleutel van je hart.

Iedere morgen als je met een nieuwe dag weer start.

Bundel

Mijn gedachten in gedichten (2021)

verkrijgbaar op: