Teddy

Kleijberg

De 16-jarige Teddy woont samen met haar vader, moeder en drie zussen in een dorpje. Sinds ze kan lezen en schrijven, schrijft ze al gedichten. Verder houdt ze ook van lezen, schilderen, paarden en Harry Potter.

Anderhalf jaar geleden is ze gediagnostiseerd met ASS type 1. In deze gedichtenbundel zoekt ze haar eigen stem en probeert ze te verwerken wat ze allemaal heeft meegemaakt. Een zoektocht naar innerlijk geluk en acceptatie op papier.

Teddy heeft altijd al het gevoel gehad dat anderen haar niet begrijpen. Schrijven is haar reddingsboei. In deze gedichtenbundel legt ze alles bloot: leven met autisme, traumatische jeugdervaringen, pesten, opgroeien in onbegrip. Maar ook de vreugdevolle momenten komen aan bod: haar vriendschappen, familie en liefde.

Echte gedichten over opkrabbelen uit het diepe en iedere dag weer proberen te vliegen. Voor iedereen die ook weleens moet vechten, voor jongeren met autisme, voor iedereen die benieuwd is en het wil begrijpen. Dit boek is voor jullie! Speciaal om begrip te creëren en alle woorden die in haar hoofd zitten de ruimte te geven. Het leven van een tienermeisje in gedichten, geschreven door een tienermeisje.

Bundel
Sta op en vlieg (2021)

Echte gedichten over autisme, pesten en opgroeien.


verkrijgbaar op: