Timon K.

Timon K. (Hooftman) is een filosofisch gerichte kunstenaar en designer. Naast het realiseren van design opdrachten, werkt hij graag aan kunst projecten. Niet alleen zijn muziek ‘Meerkatt’ is hier een voorbeeld van; Hij maakt bijvoorbeeld poëzie, graphic design, fashion design, fotografie, videos, podcasts, mindfulness begeleiding, illustraties en concepten.

Het is voor hem een belangrijke manier van leven; in plaats van de ontdekkingen en emoties die hij mee maakt voor zichzelf te houden, deelt hij het graag met anderen op een “poëtische” wijze.

Zoals gezegd, is Timon Graphic Designer van beroep. Hierdoor, heeft hij diverse aspecten ontwikkeld: conceptueel, creatief en hij heeft een goed oog voor detail. Hij heeft zich altijd al geïnteresseerd in de design wereld, van branding, campagnes en de juiste image neerzetten tot abstractere en vrijere vormen en ontwerpen. Zijn liefde en interesse voor kunst & design zijn dus een echt onderdeel van hem en zijn karakter.

Op de kunstacademie heeft hij natuurlijk ook veel tijd doorgebracht bij de diverse afdelingen. Waaronder zijn eigen afdeling Graphic design en anderen zoals Fashion design, Interaction design, Fine Art, Dans en ook Muziek (Conservatorium). Timon deed deze studies zelf niet, maar zijn interesses waren/zijn breder dan de studie die hij zelf deed; Hij heeft hier veel van geleerd, en past deze verschillende mediavormen graag toe.

Dit is bijvoorbeeld goed te merken aan zijn bundel ‘1 GEDICHT OVER DAG’. Het is geheel van begin tot eind door hem ontworpen en geproduceerd. Artistieke vrijheid is een begrip waar Timon K. naar streeft en dat merk je zeker in de stijl van het bundel. Alles is namelijk met de hand ontworpen en geschreven. Uiteraard is het uiteindelijk gedigitaliseerd voor productie en verkoop, maar dat maakt het al flink persoonlijke bundel zeker niet minder persoonlijk.

Lezers van het bundel dagen het vaak nog met zich mee omdat ze uit de ervaringen en dagend die Timon deelt, veel zelf reflectie halen. Er komt een mentale rust uit voort. 

In de woorden van ‘Instagram poëzie’ icoon en DJ van het best bekende dichters platform op de radio, Sublime Smooth, Francis Broekhuijsen: “Timon is een kunstenaar, een echte kunstenaar … ik noem hem stiekem een beetje een Homo Universalis; een mens die denkt, speelt en al het grootse probeert te vangen.” 

Aldus Timon K.

Bundel

1 Gedicht over dag (2021)

verkrijgbaar op: