Wichard de Krijger

Wichard de Krijger (1972) uit Friesland. Zwerver in opleiding, dichter, schrijver, wandelaar, die het leven nieuwsgierig en met een open blik overwegend positief en niet al te serieus tot zich neemt.

Wichard is open, eerlijk, kwetsbaar en schrijft met alles wat hij in zich heeft.  Hij heeft een grote liefde voor lange wandelingen en laat zijn gedachten dan veelvuldig afdwalen om inspiratie op te doen.

Zijn werk laat zich lastig in een hokje plaatsen. Van strakke rijm tot vrije verzen, hij neemt je mee buitenom of juist binnendoor. Met een lach, een traan of rode wangen. Na ‘Zwerven voor Beginners’ en ‘Zwerfkracht’ is ‘Meandertalen’ alweer zijn derde bundel.

Wichard de Krijger schrijft onder het pseudoniem Krijgerij al jaren veelzijdige poëzie. Op Instagram deelt hij vrijwel dagelijks zijn gedichten en weten vele lezers hem te vinden. Wichard nodigt je uit om kennis te maken met zijn kijk op de wereld binnen en buiten hem. Scherpe observaties kenmerken deze amateurbioloog, die zijn inspiratie haalt hij uit de hectiek van en de liefde voor het leven.  

‘Meandertalen’ is een metafoor voor zwerven in vrijheid en het vervolgens vertalen van deze kleine reizen naar gedichten. Leven en denken zonder hier altijd meteen verwachtingen bij te hebben. Gewoon eens zien waar iets je brengt. In verwachtingen schuilen immer vaak al de eerste teleurstellingen, terwijl zwerven je juist altijd weer weet te verrassen. 

Bundels
Zwerven voor beginners (2020)
Zwerfkracht (2020)
Meandertalen (2021)


verkrijgbaar op: