Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mensen Zeggen Dingen | Nijmegen

16 november | 20:00 - 23:00

De clubshow van Mensen Zeggen Dingen in Nijmegen!

Donderdag 16 november opent @doornroosjenl de deuren naar een avond vol inspiratie, introspectie en verhalen die recht uit het hart komen.

TICKETS HIER

Host: Jesse Laport
Jesse Laport (1991), is naast alumnus Creative Writing (BA) en voormalig theaterstudent, inmiddels schrijver, docent, stemacteur, en ervaren podiumdichter – met versleten podia als Lowlands, Geen Daden Maar Woorden Festival, Klokhuis, Paradiso, en zeker twee keer voor het Koningshuis. Laport maakt voor zichzelf onderscheid tussen platformpoëzie, papieren poëzie, podiumpoëzie – en zoekt nog naar de termen voor de rest van zijn gebezigde spectrum. In zijn werk, dat digitaal, op papier, op muren en zelfs op lichamen verschijnt, wordt vaak gestoeid tussen kinderlijke verwondering, volwassen vraagstukken, en humor uit de frustratie die daar soms bij kijken komt.

Ishfarah
Ishfarah (zij/haar) is schrijver van een niet bestaand genre, zoals ze zelf zegt. Ze laat zich inspireren door teksten en muziek in verschillende talen en dialecten. Slingerend over de grenzen tussen, songtekst, gedicht en spoken word vertelt Ishfarah het verhaal van haar eigen kleurrijke wereld. Samen met haar publiek wil ze dan in het nieuwe, vreemde en toch persoonlijke op zoek naar herkenning.

Hendrik de Pecker
Hendrik is dichter, schrijver en theatermaker. In zijn werk zoekt hij naar hoop en waar je dat kan vinden in deze tijd. Doormiddel van tragikomische, maar stiekem toch poëtische teksten probeert hij de wereld iets mooier en misschien zelfs grappiger te maken. Hij trad op als dichter op Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross. Hij werkte bij Dries Verhoeven en schreef voorstellingen die onder ander te zien waren op theaterfestival de Parade en Karavaan festival.

Wout Waanders
Wout schrijft gedichten. Die maakt hij met een laptop, met een pen of een Edding 3000. Hij draagt ook gedichten voor. Daarnaast treedt Wout op als onderdeel van de vijfkoppige Boyband, de literaire boyband. Eind 2020 verscheen Wouts debuutbundel Parkplan bij uitgeverij De Harmonie. Parkplan won de C. Buddingh’-prijs, en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs.

Luan Buleshkaj
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in het spoken word-circuit. De Albanese Amsterdammer maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform ‘Punchout Battles’. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele podia in Nederland. Ook was hij huisdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen en deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam 2019. Sinds mei 2020 is Luan aan het toeren met eerste solo-theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’. Hij won met deze voorstelling de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. In de zomer van 2020 was Luan negen wekenlang was huisdichter bij de talkshow ‘Zomer in de stad’. In maart 2021 was hij te zien bij het VPRO-programma On Stage waar hij een stuk met comedian Soundos El Ahmadi voordroeg.

Kleine Spelers
De wereld gaat naar de tering en het enige dat je kunt doen is lachen. De Kleine Spelers maken het leven dragelijk door er een grap van te maken. Of het nu over oud en lelijk worden, een slecht seksleven of opkomend fascisme is: Julius van Lent en Tim Lenders bevechten groots pessimisme met kleine liedjes in de geest van DRS P, Maarten van Roozendaal, Brigitte Kaandorp en Robert Long. De kwajongens zijn sinds april bezig en hebben sindsdien stad en land afgereisd om hun muziek ten gehore te brengen.

Kleinkunst met de grote “K”: de Kleine Spelers in het grote spel.

LE MOTAT
Vernoemd naar een dier dat onder de categorie nachtvlinder valt, is LE MOTAT (A.K.A. The Guilty Pleaser) een act voor precies dat soort mensen: nachtbrakers. Ergens in een donkere steeg van het straatje Doe Maar en Ton Lebbink, schrijft en produceert de Rotterdammer eigenzinnige Nederlandstalige popsongs, en geeft hij performances die bewust een beetje ontregelend zijn.

Gegevens

Datum:
16 november
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.doornroosje.nl/event/mensen-zeggen-dingen-5/

Organisator

Mensen Zeggen Dingen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, 6512 AB
+ Google Maps