Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mensen Zeggen Dingen x Natlab | Eindhoven

14 november | 20:30 - 22:30

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

ARTIESTEN 14 NOVEMBER:

HOST: HENDRIK DE PECKER
Hendrik is dichter, schrijver en theatermaker. In zijn werk zoekt hij naar hoop en waar je dat kan vinden in deze tijd. Doormiddel van tragikomische, maar stiekem toch poëtische teksten probeert hij de wereld iets mooier en misschien zelfs grappiger te maken. Hij trad op als dichter op Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross. Hij werkte bij Dries Verhoeven en schreef voorstellingen die onder ander te zien waren op theaterfestival de Parade en Karavaan festival.

DANNY X KUIPER
Als vader van 2 dochters en een verleden als militair weet Danny maar al te goed onder welk bed de monsters schuilen en durft deze dan ook bij de lurven te pakken en bij naam en toenaam te noemen. Achter de vaak melancholische teksten van zijn werk schuilt een vorm van zelfreflectie, relativeren en humor welke gepaard gaat met oprechtheid zonder pretenties.

Als organisator en initiatiefnemer van het woordpodium Onuitgesproken in Eindhoven wil hij samen met een bevlogen team literaire performancekunsten een plek geven in Brabant en laten zien dat deze alles behalve stoffig zijn. Danny is een man met een grote mond en een nog groter hart maar zeker iemand waar zeker nog niet het laatste over gezegd is, laten we het onuitgesproken noemen.

NIKKI ONG
Nikki Ong schrijft en maakt theater. Dat doet ze door te dichten, te performen, toneel te schrijven, dramaturg te zijn en te vertalen. Ze studeerde af aan de opleiding Writing for Performance met een scriptie over schrijven vanuit niet-menselijk leven. Hiervoor won ze de prijs voor beste afstudeeronderzoek. In haar gedichten, verhalen en toneelstukken speelt ecologie een grote rol. Ze werkt nu aan een voorstelling waarin ze haar relatie met andere levensvormen en landschappen onderzoekt. Daarvoor liep ze 500 kilometer in haar eentje door Lapland.

VERA MORINA
Vera Morina (1995) is een Nederlands-Kosovaarse schrijver van toneel, scenario en poëzie. In 2019 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU, waar ze met haar afstudeeronderzoek naar biculturaliteit in het theater De Pluijm, de scriptieprijs van haar opleiding, won. Vanwege een grote liefde voor grote verhalen, liep ze tijdens haar studie stage bij Warner Bros., Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Theater. Sinds haar afstuderen was ze deelnemer van Slow Writing Lab V bij het Nederlands Letterenronds en schreef ze o.a. voor Frascati Producties, Theater Bellevue en Theater Oostpool. Thema’s die veelvuldig terug te vinden zijn in haar werk zijn afkomst, identiteit, seksualiteit en familie.

STEFF GEELEN
Steff Geelen (1995) is schrijver, theatermaker en performer met een achtergrond in sociologie. Hun werk is beeldend, ritualistisch en interdisciplinair en onderzoekt vaak een of meerdere van de volgende thema’s: metamorfose, mythologie, verlangen, controleverlies en ontheemding. Steff is coach en maker bij Poetry Circle Nowhere en als vaste maker aangesloten bij Likeminds. In 2020 werd hen samen met veertien andere (internationale) kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een talentontwikkelingsbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. In 2021 maakte hen twee voorstellingen; Ring Ding Ding een audiovisuele installatie over het leven van voorwerpen voor Over Het IJ festival en Mannish, een persoonlijk, filosofisch onderzoek naar de male gaze die in première ging tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hen schrijft poëzie, proza en essays en publiceerde eerder op Hard//Hoofd, De Optimist en in Kluger Hans.

DEAN BOWEN
Dean Bowen (1984) is dichter en performer en programmamaker. Hij houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. Zijn schrijven is een continue verkenning van de talige mogelijkheden in een steeds verder oprekkende wereld.

TICKETS HIER

Gegevens

Datum:
14 november
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.natlab.nl/nl/programma/6275/mensen-zeggen-dingen-x-natlab/mensen-zeggen-dingen

Organisator

Mensen Zeggen Dingen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven, 5616 LZ
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie