Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle | Amsterdam

5 december | 21:00 - 23:00

Mensen Zeggen Dingen – een platform voor poëzie en performance – en Poetry Circle

Een landelijk platform voor talentontwikkeling van jonge spoken word artiesten – bundelen hun krachten en woorden. Samen strijken zij dit seizoen vier keer neer bij Klein Bellevue voor een avond vol poëzie, poetry slam, proza, punchlines met een muzikale noot. 

Een aantal jaar geleden was Spoken Word nog in opkomst, inmiddels wordt het gezien als een van de belangrijkste jonge kunstvormen in het professionele podiumlandschap. Bij Theater Bellevue zie je Spoken Word artiesten die het nú maken in een van de sfeervolste zaaltjes in Amsterdam.

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat spoken word dichters doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

 

Gegevens

Datum:
5 december
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://mensenzeggendingen.nl/evenementen

Organisator

Mensen Zeggen Dingen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater Bellevue
Leidsekade 90
Amsterdam, 1017 PN
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie